6/23/2010

a collection a day

u pitanju je prekrasan projekat koji je počeo prvog januara i trajaće sve do poslednjeg dana tekuće 2010-te. za tih 365 dana Lisa Congon, autorka projekta - svakodnevno će na svom blogu (posebno napravljenim za tu priliku) fotografisati, ponekad i nacrtati - po jednu kolekciju.
evo, kako to otprilike izgleda:
ovde, na jednom mestu, uredno grupisane -
sve te divne stvarčice koje smo navikli da bacamo (takozvani prašinjari), od naprstaka i plastičnih školjkica, preko kockica i izolir traka u boji (ako se ne varam) do makaza, plastičnog pribora za ručavanje i naravno neizostavnih morskih zvezdica.
"Since I was a young girl, I have been obsessed both with collecting and with arranging, organizing and displaying my collections. This is my attempt to document my collections, both the real and the imagined. Some of my collections are so large that I will need to photograph them separately over several days. The only rule is that I must photograph or draw a whole or part of a collection each day for 365 days and post the result here,
on this blog."

1 comment:

  1. ovo sam videla i skroz mi je kjut, posebno što sam ja od onih koji su odustali od kolekcionarstva. čist prostor bez prašine je u mom slučaju odneo pobedu :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...