9/25/2010

mixing and matching

ova ideja je stara zapravo koliko je stara i elektronska muzika itself. oni malo stariji su sa ogromnim oduševljenjem ispratili kraftwerk i njihov "autoban". nešto mlađa (moja) generacija je slično iskustvo doživela sa coldcut-om. sigurno ste čuli za "revolution" ili "the lunatics have taken the asylum". a onda je se popularisanjem youtube-a pravljenje muzike od različitih semplova ušlo u novu eru. na scenu stupaju ljudi poput kutimana - koji pravi blesavo dobru muziku, tako što doslovno uparuje, secka i mixuje klipove sa youtube-a. ovo dole je rezultat.to jest - evo šta je koristio, u sirovoj verziji:
1. singer,
2. drums,
3. bass,
4. wind chimes,
5. giant wind chimes,
6. flute,
7. ride,
8. harp,
9. synth,
10. violin.
ili one of his best - "mother of all funk chords".
plus OBAVEZAN kutiman mix maroon 5-a. dajte mu šansu, stvarno je ozbiljna stvar... ne, stvarno.tu bih dodala i hexstatic (uk duo, moji favoriti).pa onda njihova saradnja sa coldcutom na Natural Rhythms triologiji. ovo je nastalo '96-te.


završićemo sa hexstatic i "ninja tune"-om. masterpiece! klipovi su iz filma ninja kill.a ako ste zagrizli mamac i čitava ova priča vam se svidela, kliknite ovde i nastavite sa zezanjem, mixujte i matchujte k'o veliki.

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...