10/11/2010

♥ currently in love with ♥

book of lists by Mia Nolting

Presladak, intiman pokušaj da se razume i pronađe neko svoje mesto - ilustrovan kroz liste koje možete da pronadjete na njenom Flickr-u. Kompletan set je njeno lično putovanje to tog mesta, sa sve “geografijom o odmorišnim tačkama”. :)

kad smo već kod geografije - mapping stereotypes!

 Europe according to USA

 Europe according to Germany

 Europe according to gay men

Najfenomenlnija stvar na koju sam nabasala u poslednje vreme. Opasno dobro sam se zabaljala pročavajući ove pritove by Yanko Tsvetkov. (pozdrav za gospodina Oršolića)

That reminds me – u svetlu svega onoga što se juče izdešavalo na beogradskim ulicama… naprosto moram nešto da iskomentarišem, sad kad sam se već dotakla stereotipa i predrasuda.

Kulturološke, rasne, religijske ili kakve god već razlike (pa i seksualne, zašto da ne?) služe svima nama da nas oplemene i poduče. To je isto tako, između ostalog ta veličanstvena raznolikost kojoj se svi divimo u ovom ili onom obliku. Biti gay u Srbiji danas, znači nositi jedno ogromno breme i retki su ti koji su dovoljno sposobni i snažni da to breme povuku. Činjenica da je Pride održan (bez obzira na sve što se izdešavalo) – za mene je trijumf. Trijumf nad primitivizmom,uskogrudošću i provincijalizmom.

Colorful Plates

Dođe mi da zacičim od sreće kad naletim na neki ovakav slasan šareniš. Neprekidan niz božanstvenih boja… Sva raskoš sveta poslužena na pladnju. Bukvalno.                   

pics via lulaland

Lemon Yogurt Parfait

ok, svi vi ste do sada čuli/pročitali da I suck u kuhinji, big time. (pročitala sam negde da je Gina Lollobrigida jednom prilikom izjavila nešto slično i dodala “ ali niko kao ja ne ume da sredi kuću”. e pa potpisujem.) U svakom slučaju, trudim se… onako. Za sad se još uvek držim grašak, meso, salata … musli…puding….supa iz kesice. Uglavnom, dostojanstveno gubim.

However, pronalazim receptiće koje iskušavam. Obično su vrlo basic, neobavezujice varijantice. I moram da priznam da ponekad upali, kao recimo ovaj ispod (srednje teška kategorija). Light & fresh doručak, omiljen ovih dana.

TREBA VAM:

- 1/3 cup fresh lemon juice
- 1 tsp fresh lemon zest
- 5 tablespoons sugar (ja stavljam  mnogo manje, oko dve, tri kašike žutog šećera)
- 1 large egg
- 1/2 teaspoon vanilla extract 
-  plain low fat yogurt                                 
- omiljeni musli

A POTOM:

Izmešate sećer, limunovu koru i sok na srednjoj vatri dok se šećer ne istopi. O udvojenoj činiji ulupajte jaje, a potom dodajte polako, bukvalno kap po kap ovaj limun mix koji ste prethodno napravili, i dalje naravno mutite. Kad završite s tim (proces traje par minuta) vratite ga na vatru. Linunova kora će se along the way odvojiti, nju sklonite, i mešate masu sve dok se ne zgusne. Skonite ga s vartre, dodate vanilu i Voila!

Kada se sve to ohladilo, u času stavite musli, dodajte jogurt po želji i jednu kašiku limun mixa. To je to. Zvuči komplikovanije nego što jeste. Možda ćete kuburiti malo s tom limunovom korom (God knows I did), ali bez obzira – vredi, ukus je fenomenalan.

Ono što vam pretekne od mixa, komotno može da stoji i po nekoliko dana. Mi smo ga doduse pojeli tog istog dana… zato što smo izjelice. :)

beautiful pics and recepie via poppytalk

stil

sa sve ovim novim fendi đozama. sram je bilo…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...