10/02/2010

Dalton Ghetti


Mikro umetnost!


Postoje tako neke na oko glupave stvari kojima se divim do imbecilnosti. Na primer oni brodići u bocama za koje ti treba čitav životni vek da bi ih sklopio. Nikada mi nije bilo jasno da li na to da gledam kao na umetnost ili na trijumf volje. Ali bottom line – jasno mi je zbog čega se ljudi hvataju tih stvari. Tu su posvećenost,strpljenje, usresređenost & veština.
Dalton Ghettijev rad na grafitnim olovkama je baš to - omaž čeličnim nervima. Krenuo je od stolarije, preko rezbarenja sapuna i sveća, pa čak su u igri bile i drške za metlu.
"The pencil has been kind of like a challenge to myself. I can do anything really big, but the small stuff is really difficult, so I was like,let me see how small I can go."


Po sopstvenom priznanju ovaj komad gore mu je uzeo dve godine. Pokušajte da zamislite kako izgleda proces pravljenja ovako nečeg. I to uz pomoć lupe, žileta i igle. Brain surgery skill, ozbiljno.
Kao što možete da pretpostavite u samom procesu rada ovaj gospodin je izlomio značajan broj olovaka. Ovo ispod je resting place za sve te nedovršene komade, takozvano grobljence. Pitam se kako li to izgleda kada mu pred sam kraj pukne olovkica. Mini meltdown?

4 comments:

 1. omg. ne znam shta bih rekla. ozbiljan ludak? ozbiljan umetnik? dunno :/
  samo znam da bih ja na kraju dozivela ozbiljan nervni slom o.O

  ReplyDelete
 2. a na sve to, ne prodaje ove olovkice... poklanja ih prijateljima. dakle, nema ni varijante - radim sve ovo zato sto me na kraju čeka x iznos.
  divim mu se do besmisla...

  ReplyDelete
 3. videla ovo vec. njah... not my cup of tea...

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...