11/28/2010

What Katie ate

WKAnew1

Kakvih sve gastronomskih čarolija ima na blogu ove australijanke, pa to je ČUDO! Kroz oči u stomak, pa onda u srce.

Katie tako samouvereno gospodari klopom, sve je tako lepršavo i jednostavno. Meni kao osobi koja na klopu ne polaže ič – ovo deluje veličanstveno. 

Step by step uputstva, i na sve to sastojci koji se vrlo lako pronalaze, pa čak i kod nas (to jest kod vas u Beogradu)- čine ovo cuisine svetilište posebnim. Nema prevelike mudrosti. Sve je onoliko jednostavno koliko i izgleda.

A kad smo već kod izgleda - fotografije, aranžmani na istim…  My God, kakav plemenit prizor, ugođaj, kakav sklad, visual masterpiece! Veselo i šareno, rough and unpretentious.

Nema one sterilnosti jednog časopisa. Sve je nekako “domaćinski” - mrvice, šerpe, umacani tanjiri - a opet vrlo promišljeno da ne smeta već da te lepo poziva da umočiš prst… “finger licking good”. Baš se vidi da se u ovom njenom kutku hrana poštuje i voli.

tomatoketchup4 

bakedapricots 

pumpkinsolo Tomatoes4-(1-of-1)

a

s

fffffffffffffffffffffffffffffffff

fdggdg

10 comments:

 1. cekala sam neki gala trenutak da priredim neku gala storiju o njenom blogu ali me svako malo preteknes ;)
  kejti je dizajnerka zato joj je sve tako skockano. ja imam u glavi scenario koji kaze da je bila dizajner, odlucila da radja decu, pocela da im kuva. prirodno, ako si dobar dizajner i hrana mora da ti izgleda lepo a kad je lepo valja i uslikati. and there you go. imamo njen sajt i blog. sad ne mora ni da se vraca na stari posao jer je svet nije znao kao dizajnerku al je zna kao food stylistu i food fotografa.

  ReplyDelete
 2. potpuno se slažem sa svim što si rekla a i sviđa mi se tvoj scenario... gladna usta koja treba nahraniti. što se kaže - iz nužde. :))

  ReplyDelete
 3. a da, svako malo se obradujem kad vidim kako dobro baratas blogger platformom. sad konkretno mislim na vertikalne slike.
  kiss!

  ReplyDelete
 4. http://i239.photobucket.com/albums/ff176/jojo82_/ww_15.gif

  ReplyDelete
 5. dodata u u my bloglovin' engine...

  ReplyDelete
 6. hihihha!! upecala si se... :))
  :3

  ReplyDelete
 7. ouuh maj gad!
  prvo gladna sam (zapechene kajsije - skoro pa da osecam ukus), drugo ovo je divno
  i a onda i +1 za blogger experta :)

  ReplyDelete
 8. e da znas da su i meni te kajsije nekako najmilije. + i ja sam gladna. kad budes vukla onaj plakar, povuci i kajsije. cula sam da dobro idu uz zeleni caj :))

  ReplyDelete
 9. ma ja cu lepo da popunim plakar sa slasticama&co
  pa onda da vuchem. bar da znam za shta radim ;)))

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...