1/13/2011

Bearskin rugs

SYKE! :))

Agustina Woodgate u stvari pravi ove čudesne tepihe od medveđe kože, s tim što su u pitanju plišane mede. Odbačene mede, i ostala plišana fauna našli su se na ovom beskrajno nežnom i mekom čudu. Dakle, forma u kojoj su rađeni ovi tepisi je plodno tlo za barem dve vrste interpretacije.

2

1.Tepih, sastavljen od ovakvih parčića možete da doživljavate kao artefakt koji metaforično predstavlja sve one sentimente koji su predhodni vlasnici investirali u svoj plišani “asortiman”.

Dakle, transponovane emocije intimnosti i nežnosti u jedan objekat, deo enterijera s kojim imate najneposredniji kontakt (uz krevet, verovatno).

2. Ovo isto tako može da bude jedan ultimativno kul detalj u vašem domu. Plišani pačvork tepih, neobičnih boja i neobičnih oblika sa jednom dominantnom orijentalnom crtom.

I baš insistirate, u ovim tepisima možete da nađete Agustininu referencu na sve ono collective unconscious stuff. Praktično pagansko – totemski fazon.

peacock_1000

6 comments:

 1. super izgledaju
  samo mi se cini da bih pri svako prelasku preko tepiha brinula da nisam nagazila nekome na njusku ili nedajboze rep :D

  ReplyDelete
 2. nevidjeno. jel realno da ih prave u svim ovim bojama!? lavanda medved? trava zeleni medved? guglovala. da, prave ih.
  http://travelerfolio.com/tf2/photos/2010/01/lavender-bear.jpg

  ReplyDelete
 3. @ leyla - definitvno ostaje ta strepnja "da ih nisu povredili", pa čak i to kao "da ih ne nagazim"... :)
  @ jana - tvoj nepresusni entuzijazam me odusevljava. ladno si guglovala lavadna medu carice.

  ReplyDelete
 4. "Dakle, transponovane emocije intimnosti i nežnosti u jedan objekat, deo enterijera s kojim imate najneposredniji kontakt (uz krevet, verovatno)."

  mmmmm

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...