7/15/2011

GRASSDOE

Ne dešava mi se tako često da naletim na fotografije koje potpuno zaokružuju moje ongoing raspoloženje (i cravingse). Ne sećam se tačno kako sam otkrila Grassdoe, pretpostavljam da je išlo via Miss Moss, s obzirom da ovakve stvari obično idu preko nje, ali se jasno sećam kako sam se glasno obradovala ovom pronalasku.

~ ---TELEPOPMUSIK - YESTERDAY WAS A LIE--- ~

Grassdoe je blog Jonathana Levitta. Fotografije only, nema teksta. Truth to be told, ništa mu sem toga ni ne treba, s obzirom da je sve ovo ispod prilično narativno. Kako listam njegov photo journal, smenjuju se godišnja doba, pejzaži, junaci i klopa. Priča se priča diskretno i tiho. Uvod, razrada, zaključak, bez iznenadnih skokova, u jednom doslednom ritmu.

 

Jonathanov “visual lingua” je vrlo specifičan. Iznimno intiman, samo bez ofiranja. Jako malo toga se suštinski otkriva, a svaki kadar i svaki snap je poput slajdova nečijih sećanja. Setno a nepretenciozno, kakva retka kombinacija.

Motivi su univerzalni, i po formi i po sadržaju. Možda su upravo zbog toga toliko appealing… zbog činjenice da bi ove fotografije vrlo lako mogle da budu gotovo svačije “destilovane uspomene” : kada svi suvišni detalji ispare i ostanu samo grubi obrisi i sentiment.

~…~

6 comments:

 1. e jesu mu dobre fotke, boje su fantasticne. pogotovo ove s hranom, jastog rules!

  ReplyDelete
 2. od jastoga i poslednje fotke je sve pocelo. znas me. :)

  ReplyDelete
 3. tvoj tekst savrseno prati ove fotke!kompliment:)

  ReplyDelete
 4. to tako obicno biva kad ti nesto legne. :)

  ReplyDelete
 5. ovo sam videla,u nedostatku vremena nisam komentarisala.... ova ruza neodoljivo podseca na bozur pa me je podsetila na neke slike koje sam videla proletos na facebooku i svima odusevljeno podelila da se dive i drugi.Jedan polyvore clanica zivi u tako bajkovitom mestu koje se zove Monte S.Vicino, iznad Ankone u u u Italiji gde bozuri rastu u polju. Kakva divlja lepota....ne znam da li ti to mozes videti http://www.facebook.com/media/set/?set=o.148741365149462&type=1#!/media/set/?set=a.203440569696483.50336.100000916249234

  ReplyDelete
 6. jao ne mogu da otvorim link.
  molim te, probaj da mi ga posaljs na


  beatpie@gmail.com

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...