10/22/2013

WHAT TO WATCH A/W 2013

 

c537056ff155864c5fc599fbc10ce3e3. . .


Proteklih nekoliko nedelja nikako da se svrtim u kući, odspavam k’o čovek, ručam i tako to… Ne znam zasto, kad dan i dalje traje 24 časa, a moje obaveze nisu ni veće ni manje. Sve to ume da bude prilično frustrirajuće iako na mahove uživam u toj annoying gužvi. Jesen je prelepa u Budimpešti, pa onda (svesno) dodatno opterećujem tight raspored i satnicu time što ne koristim metro već šetam, na primer. Satima šetam.

Uglavnom, da bih se privolela da konačno uđem u kuću, prelistam feed-ove,
ne daj bože napišem post i tome slično, krenula sam da gledam dosta filmova i serija. Nešto od toga mi se dopalo i mogla bih da preporučim, nešto je grešno zadovoljstvo (tipa … prvojanurasko), a nešto još uvek nisam pogledala ali se spremam. U svemu tome isplivali su i trejleri sa nekoliko (highly anticipated) budućih hitova, pa sam odlučila sa sve to saberem i napravim What to Watch A/W 2013. Na sve to je i utorak.

. . .


Krećemo od onog što sam odgledala i preporučujem.
Za sam početak, jedna prekrasna ljubavna priča,
dokumentarac o
Liv Ullmann i Ingmar Bergmanu.


. . .


Pa “L'illusionniste”, još jedna divna ljubavna priča
(za sve one koji su obožavali “The Triplets of Belleville”).
 


The_Illusionist

. . .


MEDIANERAS Cartel A4:Layout 1


Medianeras” je argentinska ljubavna priča (I know, I know). Ovaj film bi vrlo lako mogao da se svrsta u ona “grešna prvojanuarska zadovoljstva” da nije tih izuzetnih 10-tak minuta sa početka filma. Radnja je, iako bledunjava na momente, inteligentnija i promišljenija nego u prosečnim limunadicama. Definitivno chick flick, but likable one.


. . .


“The Best Offer” ili "La migliore offerta" u originalu je, na koncu, sasvim solidan film. To mi je utisak posle gledanja. However, razočaravajuća činjenica je da je imao potencijal da bude mnogo bolji.


la-migliore-offerta-05


Prva polovina filma je izuzetna, pratimo čuvenog aukcionara i privatnog kolekcionara ženskih portreta, koga igra Geoffrey Rush. Tip je, naravno, veliki osobenjak, ali taj njegov quirkiness je fino obrađen. Vizuelna naracija perfektna, scenografija je božanstvena, kao i fotografija.
 


bscap0098  bscap0142 bscap0130


Negde na početku druge polovine, film naglo opada.

Ne znam da li ste gledali Spike Jonze-ovu “Adaptaciju” (ako niste, eto preporuke) ali svima vama koji jeste - “brat blizanac se umešao u pisanje scenarija i završio film”, to mi je osećaj. Bez obzira na sve, film je gledljiv. Solidan. Na mometne, čaroban.
   

. . .

 dans


Dans la maison", opet jedan solidan film.  Ja inače ne volim francuske filmove, mislim da su pretenciozni i bolesnjikavi. Pa ipak, “Dans la maison"
ili “In The House” je osvežavajuće “normalan” (opet u granicama) i
iznenađujuće gledljiv.. . .


Još jedno iznenađenje iz Francuske. Ovaj put serija “ Les Revenants” ili “The Returned”.  Jako uzbudljiva i pristojno napeta… iako iz dubine duše prezirem sve što ima veze sa zombijima tj. povratnicima. (Uz to, u slučaju da tragate za dobrim serijama moji ovosezonski favoriti bili bi i : “Forbrydelsen” i jedno meni potpuno novo otkriće “Eastbound & Down”.)


the-returned_2584432b

. . .


Potom spisak filmova koje nameravam da pogledam.


hr_The_Grand_Budapest_Hotel_1


Prvo, (o maj gad, o maj gad) – “The Grand Budapest Hotel”, novi film Wes Andersona, da potpali ongoing Budapest opsesiju.


. . .


Još uvek nisam pogledala novi film Woody Allena sa obožavanom
Cate Blanchett, “Blue Jamsine”.
 


Blue-Jasmine-2013-Movie

. . .


Jedva čekam “The Secret Life of Walter Mitty”.
Verujem da je novi film Ben Stillera the purest “guilty pleasure” there is…
al’ šta da radim.


. . .


Spremam se da odgledam i “Hotell”.
A story about recovering control freak who finds support and a new
lease on life when she enters group therapy.


Hotell (1)

. . .


I za kraj, nešto sasvim posebno za sve one koji vole José Gonzáleza.
The Extraordinary Ordinary Life Of José González”. Dokumentarac koji nikako da pogledam. Ne znam zašto. Sad ću. :)5 comments:

 1. listam, listam, sa uzbudjenjem da nisi videla za The Grand Budapest Hotel pa da te prosvetim..silly me =) ovo sve ide na spisak

  ReplyDelete
 2. sijajan spisak za ove tmurne dane! baš si zlatna:D Liv i ingmar sam gledala i zaljubila se (ponovno), u najboljoj ponudi je najbolji Geoffrey i vila ;D (a toliko sam očekivala od režisera)...dok ču Cate gledati uvek i svugdje pa makar u reklami za aspirin. Sve ostalo pomno sam spremila u Beatpie spisak...Grand B. Hotel ....daaa (Jeff G.<3)

  ReplyDelete
  Replies
  1. jesi im videla ljubavni dnevnik na zidu? <3 (liv i ingmar)
   za cate se slažem i potpisujem, divna je i ljupka, i skoro svaki njen film mogu da odgledam vise puta.

   <3

   ps - jeff g - pa haos:)))

   Delete
 3. Nesto sa spiska vec cekirano, al se najvise ceka Wes <3

  p.s. do tada, vreme cu prekracivati necekiranim delom spiska, hvala :)

  p.p.s. Pesta je stvarno <333

  xx

  http://hypemyhip.blogspot.com/

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...